Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielono - czerwona sałatka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa zielona 30 dag
groszek zielony 20 dag
pomidor 4 sztuki
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
olej 3 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczek
melisa

Przepis i sposób przygotowania na: Zielono - czerwona sałatka

Fasolkę oczyszczamy, kroimy na niewielkie kawałki i gotujemy razem z groszkiem. Odcedzamy. Dodajemy pomidory pokrojone w kostkę, posiekaną cebulkę. Melisę, natkę pietruszki bardzo drobno siekamy i ucieramy z olejem, stopniowo dodajemy sok z cytryny. Powstałym sosem polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.04.2012 06:42
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak