Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony pstrąg.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg
majeranek
sól
pieprz
cebula
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony pstrąg.

Kroki postępowania

1
Rybę oskrobać, pokroić i oczyścić. Następnie posypać przyprawami oraz wkroić cebulę i odstawić na 1-2 godzinki do lodówki.
Krok 1 - Pieczony pstrąg. foto
2
Nastepnie folię aluminiową nasmarować kropelką oliwy z oliwek i zawinąć w nią rybę. Po jednym kawałku na kawałek folii.
Krok 2 - Pieczony pstrąg. foto
3
Piec 25minut w nagrzanym piekarniku. Po tym czasie odwinąć rybę i włożyć jeszcze na 5 minut do piekarnika.
Krok 3 - Pieczony pstrąg. foto
4
Smacznego.
Krok 4 - Pieczony pstrąg. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia / sytofala 04.02.2012 00:31
wybieram się do najstarszej pstragarni więc przepis może do wykorzystania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak