Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z rulonikami naleśnikowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 4 sztuki
marchew 2 sztuki
seler 1/2 sztuka
por 1/2 sztuka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
natka pietruszki 1/2 pęczek
bulion warzywny 1 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z rulonikami naleśnikowymi

Naleśniki rolujemy i kroimy je w poprzek na około 1/2 cm kawałki.
Bulion zagotowujemy. Warzywa kroimy w cieniutkie paseczki, gotujemy w bulionie wraz z przyprawami. Gotowym zalewamy naleśniki. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 03.02.2012 23:37
ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak