Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprz-wołow 1/2 kg
cebula 1 szt
przecier pomidorowy 2 szkl
sól do smaku
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 szt
olej odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie pomidorowym

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Do miski wrzucić mięso mielone, jajko, bułkę tartą, przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko ze sobą połączyć. Uformować pulpeciki, a następnie każdego obtoczyć w mące. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Do garnka wlać odrobinę oleju i przysmażyć na nim cebulę,gdy się zeszkli dodać przecier pomidorowy, a następnie surowe pulpeciki+ dolać około 1,5 szkl wody. Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anna186 23.02.2012 21:35
pyszne
zuzanna_z 16.02.2012 12:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak