Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Potrzebujemy także:
40 herbatników petit beury
wódkę do moczenia herbatników- około 100 ml
wiórki kokosowe
4-5 łyżek syropu malinowego
4-5 łyżek wody

Pieczemy biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Ciągle miksując, dodajemy po jednym żółtku, a następnie przesianą przez sitko mąkę. Dokładnie mieszamy łyżką lub miksujemy na najniższych obrotach. Wlewamy do kwadratowej tortownicy (o boku około 24-26 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 150-160 stopni, wyciągamy z piekarnika, studzimy.


Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Oj dawno nie robiłam tego ciasta. I już prawie zapomniałam jakie jest pyszne:)
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wspaniale wygląda
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    piękny i smaczny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też dawno nie jadłam a robiłam chyba z naście lat temu....przypomniałaś o dobrym ćiachu
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    stary dobry pijak :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aga123

    znam te ciasto, jadłam, ale nie robiłam, dzięki za przepis, pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne to ciasto robie je czasami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !