Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krzysia potrawka z dziczyzny

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 6 średnie
żółta papryka (świeża) 1 szt
cukinia 10-15 dag
marchewka 1 średnia
cebula 1 średnia
marynata słodko-kwaśna Prymat 1 łyżka
przyprawa do kuchni azjatyckie
olej rzepakowy
fasola 1 garść
polędwica 30 z dzika

Przepis i sposób przygotowania na: Krzysia potrawka z dziczyzny

Kroki postępowania

1
Polędwiczkę dokładnie czyścimy, płuczemy, kroimy w cienkie paski. Marynatę mieszamy z kilkoma łyżkami oleju, zalewamy mięso, dokładnie mieszamy i odstawiamy na co najmniej 3-4 godziny. Marchew, cukinię, pieczarki i cebulę obieramy, paprykę pozbawiamy gniazda nasiennego. Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy, pieczarki kroimy w cienkie półtalarki, cebulę w piórka, kiełki odsączamy z zalewy, wszystkie pozostałe warzywa kroimy w cienki długie słupki.
Krok 1 - Krzysia potrawka z dziczyzny foto
2
Na rozgrzanej patelni smażymy dziczyznę wraz z marynatą około 25 minut.
Krok 2 - Krzysia potrawka z dziczyzny foto
3
Po tym czasie dorzucamy pokrojoną marchewkę i cukinię,
Krok 3 - Krzysia potrawka z dziczyzny foto
4
a gdy warzywa "zwiędną" dorzucamy pieczarki i razem smażymy 3-4 minuty
Krok 4 - Krzysia potrawka z dziczyzny foto
5
po czym dorzucamy paprykę, cebulę i kiełki.
Krok 5 - Krzysia potrawka z dziczyzny foto
6
Podlewamy odrobiną wody, dusimy na wolnym ogniu kolejne 3-4 minuty, doprawiamy do smaku przyprawą do kuchni azjatyckiej. Podajemy z ryżem.
Krok 6 - Krzysia potrawka z dziczyzny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 03.02.2012 21:28
mniam
pacpaw 03.02.2012 21:17
nieźle to wykombinował

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak