Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z cukinią i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 sztuki
cukinia 2 sztuki
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 4 strąki
oliwa
kukurydza 400 gramów
ryż 1 torebka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z cukinią i kukurydzą

Sparz pomidory, obierz i pokrój.  Oczyść i pokrój cebulę oraz paprykę. Cukinię umyj i pokrój ze skórką. Rozgrzej 3 łyżki oliwy i podsmaż cukinię oraz cebulę. Dodaj paprykę oraz odsączoną kukurydzę i smaż chwilę. Wsyp ryż, wlej pół litra wody i duś pod przykryciem aż ryż będzie miękki. Dodaj pomidory i przypraw do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 03.02.2012 20:49
potrawa z ryżem to jeszcze nie risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak