Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 0,5 kg
śmietana 18-procentowa 150 ml
sól szczypta
pieprz szczypta
cukier szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria ze śmietaną

Dokładnie umyte i obrane ze skórki ogórki pokroić w drobne plasterki lub zetrzeć na tarce. Im cieńsze plasterki tym lepszy będzie smak. Posolić i zostawić na około pół godziny, aż puszczą wodę. Po tym czasie odsączyć. Dodać cukier, śmietaną i pieprz. Wymieszać. Mizerię podawać schłodzoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.03.2012 19:10
uwielbiam, ja jeszcze koperek obowiązkowo dodaję
eduszo
eduszo 05.02.2012 15:08
Najzdrowsze warzywo jakie można jeść bez ograniczeń.
foczka-ks 03.02.2012 23:45
tradycyjnie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak