Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę. Marchew, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę pokroić w półksiężyce (lub drobniej jeśli nie lubimy dużych kawałków cebuli). Kapustę poszatkować. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i podsmażyć, po czym przełożyć do innego naczynia. Na tym samym tłuszczu smażyć w kolejności jarzyny: marchew z selerem i pietruszką, cebulę, kapustę (przy kapuście można dodać trochę wody) i przekładać je do mięsa. Kostki rosołowe rozpuścić w wodzie i podlać całość. Dusić na wolnym ogniu około pół godziny. Do dania można dodać pieczarki - wtedy kroimy je w talarki i smażymy przed kapustą (puszczą wodę i nie trzeba podlewać kapusty) i paprykę - kroimy w kostkę - ona z kolei oprócz smaku nadaje potrawie ciekawszy wygląd. Podawać z ryżem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !