Sposób przygotowania

Ciasto:
2 jajka+2 żółtka,
15 dag cukru,
13 dag mąki,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1,5 łyżki kakao.

Wszystkie składniki ciasta zmiksować, wyłożyć na blaszkę o wym. 25x36cm i piec ok. 15 min w temp. 190st.

Masa:
20 dag wiórków kokosowych,
1/2 l mleka,
1/2 kost. margaryny,
2 łyżki cukru pudru,
2 truskawkowe galaretki (ale mogą być inne),
3 paczki herbatników,
polewa czekoladowa.

Wiórki wraz z mlekiem zagotować i gotować, aż mleko całkiem się wygotuje. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po łyżce wiórków. Masę wylać na ciasto. Galaretki przygotować wg przepisu na opak., tężejące wyłożyć na masę kokosową. Na wierzchu ułożyć herbatniki, polać polewą.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    paula99926

    pyszności...
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    zgadzam się - pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    wyśmienite, coś co lubię najbardziej... :P)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jak z kokosem to już mi się podoba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakwoite składniki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !