Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga zapiekana z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 80 dkg
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
śmietana 30% 1/2 szkl
sól
pieprz
koperek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: panga zapiekana z pieczarkami

rybę pokroić na kilkucentymetrowe paski, opruszyć solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, pierzarki w plasterki i razem przesmażyć. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem na dnie ułożyć kawalki ryby na to położyć pieczarki z cebula, posolić i popieprzyć zalać śmietaną, posypać koperkiem i zapiekać około pół godziny w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 13.07.2012 18:29
mniam
anemon 11.07.2012 20:37
Smaczny sposób na rybę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak