Sposób przygotowania

Podsmażamy na oleju posiekany czosnek, szalotki, szczypiorek i starty imbir, ok. 5 min. powinno wystarczyć. Następnie dodajemy fasolę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę i jabłko, koperek i estragon, dusimy kolejne 5 minut. Zalewamy winem, dodajemy tymianek i dusimy na dużym ogniu cały czas mieszając aż połowa wina odparuje. Dodajemy bulion, zmniejszamy ogień i dusimy dalej, aż warzywa będą miękkie. Odstawiamy garnek z ognia i miksujemy zupę blenderem. Na koniec dodajemy jeszcze napój sojowy (ja użyłam tym razem gryczanego) i mieszamy. Zupę podajemy przybraną startym burakiem.

Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    myślę że równie dobrze nadaje się na każdą porę roku! :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    świetna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !