Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 3 sztuki
drożdże 1 kostka
cukier puder
cukier 1 łyżkę
mleko 1 szklankę
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Drożdże rozkruszyć dodać łyżkę cukru , mąki i ciepłe mleko.Pozostawić do wyrośnięcia.Mąkę jajka i wyrośnięte drożdże wymieszać na jednolitą masę i pozostawić do wyrośnięcia.Jak ciasto wyrośnie rozwałkować pokroić w paski i robić faworki. Jak będą już zrobione smażyć na głębokim oleju.Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.02.2015 09:19
moje ulubione
smile 07.03.2013 11:53
dobre nie tylko w tłusty czwartek;P
Joanna23 13.02.2013 10:31
lubię
AURELKA 14.12.2012 17:05
ale bym zajadła
MAR3STA 12.12.2012 18:22
uwielbiam faworki
agnieszkalider 10.12.2012 10:11
uwielbiam
vesenka 29.06.2012 21:17
bardzo lubię
kamyk 15.05.2012 09:39
pycha
Norgiusz 10.05.2012 06:04
lubie
Hanna5 24.04.2012 09:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak