Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
brązowy cukier 1/2 szklanki
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 32 gramy
jajko 2 sztuki
palma 100 gram
jogurt grecki 1 szklanka
płatki migdałowe 30 gram
czekolada mleczna 12 dużych kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałami

Kroki postępowania

1
Mąkę, cukier, cukier waniliowy, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia wymieszać.
Krok 1 - Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałami foto
2
Palmę roztopić, przestudzić. Do sypkich składników dodać jogurt, palmę i jajka. Wymieszać łyżką.
Krok 2 - Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałami foto
3
Ciasto nałożyć do wysmarowanych foremek do muffinek.
Krok 3 - Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałami foto
4
Do środka każdej muffinki włożyć po 1 kostce czekolady, wierzch posypać płatkami migdałowymi.
Krok 4 - Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałami foto
5
Piec w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Przepis na 12 muffinek.
Krok 5 - Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 09.02.2012 09:45
wyglądają naprawdę cudownie, zresztą jak wszystkie Twoje muffinki:)
Agnieszka_B 03.02.2012 21:24
Pyszna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak