Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w miodzie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
miód prawdziwy 4 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
ziemniaki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w miodzie

Udka myjemy i osuszamy .
Miód mięszamy z przyprawą do drobiu lub inną i nacieramy tym mięso , dodatkowo wsuwamy pod skórę by fajnie się zamarynowało , tak przygotowane odstawiamy na kilka godzin .
Mięsko umieszczamy na brytfannie w foli do pieczenia lub rękawie i wkładamy do piekarnika na 45 min
Ziemniaki obieramy i kroimy w ósemki , solimy możemy posypać szczypiorkiem i na osobnej formie również do piekarnika ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 03.08.2016 10:59
takie proste a takie pyszne
Anna133 11.11.2012 13:13
Właśnie duet idealny , robi się genialna skórka i ten aromat
ewcia1312 11.06.2012 21:03
Udka+miód duet idealny! Mniam aż ślinka cieknie:)
kaja1991 16.03.2012 09:57
mm ale smaka narobiłaś
lolajna7 12.03.2012 13:18
świetny
ana00 14.02.2012 09:14
uwielbiam
Anna133 07.02.2012 18:03
No w sumie to my jadamy bez żadnego tłuszczu :) ale można oczywiście według gustu :)
Iza10 07.02.2012 17:59
a ziemniaczki polac tluszczem czy lepiej sosem ?
Anna133 04.02.2012 08:10
Ziemniaki potrzebują ok 30 min wiec mozna je włożyć troszkę póżniej :)
aredzimska 03.02.2012 19:42
Czy ziemniaki należy piec tyle samo czasu co mięsko?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak