Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz babuni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała fasola 30 dag
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
burak 2 szt
seler 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
ocet 2 łyżki
śmietana 100 ml
mąka 2 łyżki
pieprz,sól,cukier do smaku
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz babuni

fasolę namoczyć i potem ugotować ale nie w tej samej wodzie zmienić wodę warzywa pokroić w kostkę zalać 2 l wody zagotować dodać kostkę rosołową doprawić gotować aż warzywa będą miękkie dodać fasolę i koncentrat pomidorowy doprawić dodać ocet zaprawić śmietaną i mąką zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak