Sposób przygotowania

Wino łączymy z octem wrzucamy sól,cukier,przyprawy gotujemy a następnie dodajemy posiekane listki estragonu .Ząbki czosnku obieramy i wrzucamy do wywaru i gotujemy 5 minut.Przelewamy czosnek z wywarem do słoików i odstawiamy na 12 godzin.Na drugi dzień ponownie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 5 minut,studzimy i odcedzamy.Ząbki czosnku układamy w słoiczkach zalewamy marynatą a na koniec do każdego słoiczka dajemy łyżkę oleju.Zamykamy dobrze i odstawiamy w chłodne miejsce .Można podać jako przekąskę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pomysłowo;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię bardzo taki czosnek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !