Sposób przygotowania

Marchew oczyścić, obrać, pokroić spore kawałki. Pora oczyścić i pokroić w plasterki, szalotki posiekać.
Marchew zalać rosołem i gotować ok. 1/2 godziny, dorzucić połowę pokrojonego pora i szalotkę, gotować kolejne 15 minut.
Resztę pora podsmażyć na łyżce masła aż zmięknie i lekko się zrumieni.
Marchew, ugotowanego pora i szalotkę zmiksować w blenderze na krem uzupełniając odpowiednią ilością rosołu. Ponownie zagotować dodając przyprawy, na koniec dodać podsmażone plasterki pora i wymieszać, część pora można zostawić do dekoracji na talerzu. Podawać gorące z grzankami.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam takie zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    z pewnością by mi smakowała... uwielbiam takie zupki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    biatriss

    !! to jest to!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !