Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka barania

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
wino białe wytrawne 20 dag
olej 1 łyżka
Farsz:
masło 10 dag
czosnek 1 zabek
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka barania

masło utrzeć z czosnkiem jajkiem i dodać do smaku przyprawy mięso wysmarować przyprawami ułożyć na ruszcie piekarnika skropić olejem wstawić do piekarnika na ok 15 minut gdy mięso się upiecze polać winem i wstawić ponownie na ok 20 minut skrapiać sosem z pieczenia

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak