Sposób przygotowania

Buraki bardzo dokładnie obieramy, myjemy, a później kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, myjemy pod zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a w następnej kolejności kroimy w niedużą kostkę. Ziemniaki obieramy, myjemy dokładnie, a później kroimy również w plasterki. Boczek oraz kiełbasę również kroimy w plasterki. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy ze sobą. Całość doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą według własnego uznania. Wszystkie te składniki dajemy do garnka, a następnie dusimy do czasu, aż wszystkie składniki staną się miękkie. Na koniec zapiekankę z buraków można posypać z wierzchu dokładnie umytą i drobno posiekaną natkę pietruszki. Zapiekankę z buraków podawać na ciepło.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !