Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka ziemniaczana

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula biała 2 szt
jajko 3 szt
olej
sól do smaku
pieprz
boczek wędzony 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: babka ziemniaczana

Obieramy i myjemy ziemniaki. Ucieramy je na tarce, albo przepuszczamy przez maszynę. Cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy ją do ziemniaków. Następnie dodajemy jajka, boczek pokrojony w kosteczkę i troszkę olej. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Blaszkę smarujemy olejem i wykładamy masę ziemniaczaną. Wierzch babki można polać odrobiną oleju. Pieczemy w 200 stopniach ponad godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.12.2012 00:28
bardzo ciekawy przepis
tala8509 23.10.2012 14:16
pyszna,ja bym podała ją z barszczem czerwonym
caralajna 10.08.2012 17:22
nie jadłam takiej, więc muszę zrobić :)
Dorian 09.06.2012 10:34
pycha
reniatka 11.04.2012 15:13
nasza rodzinka uwielbia babkę ziemniaczaną pyszota:)
smile 14.02.2012 09:49
Smakowita
edi 13.02.2012 17:50
jej, wygląda znakomicie...
Pajecznik 06.02.2012 14:48
Koniecznie muszę spróbować. Jeszcze nigdy takiej nie jadłam.
Elżbieta17 04.02.2012 11:38
pycha:)
luki1984 04.02.2012 11:12
smaczności
jola1508 04.02.2012 11:08
na pewno jest :)
Anio?eczek 03.02.2012 15:45
musi być smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak