Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kapustą i jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
jabłka 2
cebula 1
olej 3 łyżki
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
mięso mielone 1 kg
cebule 2
olej do smażenia
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kapustą i jabłkami

Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju. Dodać dobrze odciśniętą, poszatkowaną kapustę, liść laurowy i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem ok. 10 minut. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do kapusty. Przyprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze ok. 10 minut. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Mięso dokładnie wymieszać z jajkami, cebulą. Przyprawić solą, pieprzem, papryką i odstawić. Z mięsa uformować duży płat, nałożyć farsz, zrolować. Panierować w mące i krótko obsmażyć z każdej strony. Przełożyć do rondla z gotującą się wodą (do wysokości ok. 6 cm). Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak