Sposób przygotowania

Umyte, nieobrane jabłka pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Cebule obrać, pokroić w cienkie piórka. Chili oczyścić z nasion, pokroić w drobną kostkę. Na oleju podsmażyć jabłka. Oprószyć pieprzem i solą. Odstawić w ciepłe miejsce, aby nie ostygły. Na tej samej patelni podsmażyć cebulkę i odsączoną kapustę. Dodać chili, liście laurowe. Wlać bulion i wino. Na wierzchu ułożyć jabłka, przykryć. Dusić na małym ogniu ok. 15 minut. Posypać natką pietruszki. Dodać pokrojoną na kawałki kaszankę. Jeszcze chwilę dusić. Doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !