Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie pakieciki z powidłami śliwkowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat
powidła śliwkowe
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie pakieciki z powidłami śliwkowymi

Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić w kwadraty mniej więcej 5x5cm Na środku każdego położyć łyżeczkę powideł, posypać cykrem i zwijać ostrożnie do środka rogi ciasta. Położyć na blasze na papierze do pieczenia i posmarować każdy kwadrat rozmąconym jajkiem. Zapiec w180stopniach ok.15min na środkowej półce piekarnika (bez termoobiegu).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak