Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie jabłkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 0,5 kg
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
śmietana 12% 1 szklanka
sok jabłkowy 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
ziele angielskie 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie jabłkowym

Mięso zagnieść z jajkami, bułką tartą, pieprzem i solą. Śmietanę wymieszać z sokiem jabłkowym. Dodać ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Z mięsa uformować kulki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Zalać sosem. Zapiekać 30 minut w temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 03.03.2012 19:35
brzmi niezwykle ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak