Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz romański

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 40 dag
cebule 2
sok jabłkowy 2 szklanki
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz romański

Mięso, paprykę i cebule pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej. Dodać wołowinę, paprykę, cebulę, po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Smażyć na dużym ogniu, aby mocno zbrązowić cebulę i mięso. Zalać sokiem jabłkowym. Dusić pod przykryciem 30 minut. Zdjąć pokrywkę. Doprawić resztą soli i pieprzu. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.06.2012 22:03
koniecznie muszę taki przygotować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak