Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbaski z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 7
kiełbaski na grilla 30 dag
cebule czerwone 5
sok jabłkowy 100 ml
masło 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki
rozmaryn 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbaski z jabłkami

Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne, każdą z ćwiartek przekroić jeszcze raz na pół. Cebule obrać, pokroić na cząstki. Na dużej patelni podgrzać łyżkę masła i dusić na nim cebulę ok. 5 minut. Dodać cząstki jabłek. Dusić jeszcze 2 minuty. Wlać sok jabłkowy. Dodać gorczycę i rozmaryn. Dusić kilka minut. Na drugiej patelni rozpuścić resztę masła. Na małym ogniu podsmażyć kiełbaski. Wymieszać z cebulą i jabłkami. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak