Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

surowa szynka wieprzowa 90 dag
jabłka 4
sok jabłkowy 1 szklanka
brandy 1 szklanka
woda 3 łyżki
mąka 2 łyżki
papryka 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
olej 2 łyżki
ryż ugotowany 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z jabłkami

Mięso okroić z tłuszczu, pokroić w kostkę. Przyprawić solą i papryką, przyrumienić na oleju. Wlać sok jabłkowy i brandy. gotować na małym ogniu do miękkości. Jabłka obrać, pokroić w plasterki, dodać do mięsa. Gotować jeszcze 5 minut. Mąkę wymieszać z wodą, dodać do sosu. Gotować do zagęszczenia. Podawać z ugotowanym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak