Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
masło 15 dag
jabłka 2
pory 2
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkami

Schab umyć, oczyścić z błon, naciąć wzdłuż, tworząc kieszeń. Mięso natrzeć przyprawami i częścią masła. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki. Por przekroić wzdłuż, opłukać, odciąć zieloną część. Do kieszeni w schabie włożyć jabłka i por. Oprószyć majerankiem, spiąć wykałaczkami. Obłożyć pozostałym masłem. Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C, podlewając sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak