Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z nadzieniem jabłkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
jajko 2
masło 2 łyżki
syrop klonowy 10 ml
sól płaska łyżeczka
olej do smażenia
woda gazowana 1 (mineralna)
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nadzieniem jabłkowym

Mąkę, mleko, jajka, wodę oraz sól zmiksować. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć naleśniki z obu stron na rumiano. Jabłka obrać, pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać masło. Dodać owoce. Dusić na małym ogniu ok. 5 minut. Dolać syrop klonowy, podgrzewać ok. 1 minuty. Mus jabłkowy nałożyć na usmażone naleśniki. Zrolować, podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak