Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka smażone w cieście piwnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
drożdże 4 dag
mleko 1 szklanka
piwo 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
jajko 3
jabłka 6
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka smażone w cieście piwnym

Drożdże wymieszać z mlekiem i żółtkami. Dodać do mąki. Pianę ubitą z białek i śmietanę wymieszaną z piwem zmiksować. Połączyć z mąką. Jabłka obrać, pokroić w plastry o grubości 0,5 cm. Owoce maczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu z obydwu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak