Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez stolnicę. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić ciasto, dolewając wodę. Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z cukrem i cynamonem. Owoce podsmażyć na maśle, aby sok odparował. Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy. Za pomocą szklanki wyciąć krążki. Na każdym krążku ułożyć po łyżeczce farszu, dokładnie zlepić. Pierogi wrzucać do wrzącej wody i gotować ok. 2 minut aż wypłyną. Masło roztopić, lekko przyrumienić. Wsypać bułkę tartą i cynamon. Gorące pierożki polać masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    tez tak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !