Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podudzia z kurczaka w jabłkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 12
sok jabłkowy 4 szklanki
jabłka 3
olej 1/2 szklanki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 szklanki
cynamon 1/2 łyżeczki
sól
papryka czerwona 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Podudzia z kurczaka w jabłkach

Pieprz, paprykę i cynamon wymieszać. Podudzia z kurczaka panierować w przyprawach. Olej rozgrzać na patelni, obsmażyć mięso, posolić. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę. Mięso ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zalać sokiem, obłożyć owocami. Piec 45 minut w temp. 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 16.09.2012 21:21
Fajny przepis, podoba mi się!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak