Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak faszerowany jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
czosnek 2 ząbki
oliwa
sól
majeranek 2 łyżki
wino czerwone 1 kieliszek
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak faszerowany jabłkami

Czosnek przecisnąć przez praskę, utrzeć z przyprawami i odrobiną oliwy. Kurczaka natrzeć przyprawami. Jabłka obrać, pokroić w grubą kostkę, nafaszerować kurczaka. Do środka wlać wino, spiąć wykałaczkami. Kurczaka ułożyć w brytfannie. Piec pod przykryciem około 60 minut w temp. 250 stopni C. Następnie zdjąć pokrywkę i zrumienić skórkę (ok. 30 minut). Podlewać wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 17.05.2012 14:41
Ciekawe jak smakuje?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak