Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbef wołowy 500 dag
marynata do mięs 30 dag
oliwa 100 dag
sok z cytryny 2 łyżka
sos worcester 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z grilla

Z mięso wytnij dwa duże steki. Delikatnie ponakłuwaj widelcem, następnie skrop sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.Mięso posyp marynatą i odstaw do lodówki, na co najmniej 1h. Mięso grilluj po ok. 8 min z każdej strony polewając sosem Worcestershire Jeśli lubisz wołowinę bardziej lub mniej wypieczoną dostosuj czas grillowania do własnych upodobań. Mięso podawaj najlepiej z sałatką lub pieczonymi ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak