Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi w maśle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
cytryna 2 szt
koperek 1 łyżki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
masło 1 szt
sól 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyzka
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżeczka
czarny pieprz 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 szt
kapusta kiszona 350 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi w maśle

ryby opłukać osuszyć i skropić sokiem z cytryny posolić i doprawić przyprawą do ryb do środka każdego pstrąga włożyć po kilka gałązek koperku i plasterki cytryny ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym polać stopionym masłem piec 20 minut w temp 180 C cebulę pokroić w drobną kostkę i sparzyć wymieszać kapustę z cebulą i pokrojoną w paseczki papryką doprawić solą oraz pieprzem skropić oliwą upieczone pstrągi podawać z przygotowaną surówką i pieczonymi ziemiankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak