Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zimniaki 1/2 kg
masło 5 dag
jajko 4 szt
Farsz:
mięso wołowe 30 dag
jajko 2 szt
tłuszcz 5 dag
cebula 3 szt
śmietana 100 ml
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: babka z mięsem

ziemniaki ugotować i przepuścić przez maszynkę dodać do nich masło żółtka i utrzeć wszystkie składniki doprawić białka ubić na pianę sztywną i połączyć ze ziemniakami FARSZ mięso przepuścić przez maszynkę dodać usmażona cebulę jajko śmietanę i łyżkę utartych ziemniaków wymieszać i doprawić połowę masy z ziemniaków włożyć do wysmarowanego naczynia przełożyć farszem przykryć potem masa i piec podać z ostrymi surówkami temp 180*c ok 30 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak