Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby w cieście francuskim

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 70 dkg
cebula biała 2 szt
ser żółty 15 dkg
ciasto francuskie 2 opakowania
jajko 1 szt
olej do smażenia
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby w cieście francuskim

grzyby oczyścić, wypłukać, obgotować i osączyć. cebulę pokrajać w kostkę podsmarzyć na oleju razem z grzybami, doprawić i odstawić do wystygnięcia. ser zetrzeć na tarce i dodać do grzybów i cebuli. jajko roztrzepać. rozmrożone ciasto pokroić na kwadraty, nałożyć okoły łyżki farszu, złożyć w kopertę i posmarować jajkiem. upiec na złoty kolor. można podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 17.07.2012 20:15
super!!!
MAR3STA 29.06.2012 23:04
super
Tika4444 26.04.2012 15:56
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak