Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka drobiowe kg
włoszczyzna porcja
ziele angielskie troche
Liść laurowy suszony Prymat trochę
śmietana 250 ml
mąka 2 łyzki
masło 2 łyzki
koperek pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka w sosie koperkowym

skrzydełka i włoszczyznę zalej wodą,dodaj liść i ziele angielskie oraz odrobinę soli.gotuj do momentu aż mięso będzie miękkie. do rondelka odlej szklankę wywaru (bez warzyw).na patelni z masła i mąki zrób zasmazkę.rozprowadź trochę wywaru,dodaj posiekany drobno koperek.i połącz ze śmietaną.zagotuj i dopraw do smaku. sosem polej skrzydełka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak