Sposób przygotowania

Orzechy laskowe dobrze obrane miksujemy bardzo dokładnie tak, żeby powstała z nich gładka masa. Na niedużym ogniu podgrzewamy jedną szklankę skondensowanego mleka oraz dodajemy do tego dwie łyżki miodu. Całość podgrzewamy i mieszamy dokładnie. Czekoladę kruszymy na małe kawałeczki. Do podgrzewanej masy ( mleka skondensowanego oraz miodu) dodajemy pokruszoną tabliczkę czekolady. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy, żeby wszystkie składniki dobrze połączyły się ze sobą. Masę odstawiamy do ostudzenia. Kiedy masa będzie już ostudzona do dodajemy do niej masę z orzechów laskowych. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Powinna powstać jednolita masa. Masę należy przechowywać do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !