Sposób przygotowania

Do garnka wsypać płatki owsiane, rodzynki, pestki słonecznika, siemię lniane i dodać łyżkę miodu. mieszaninę zalać mlekiem, nie za dużo, tyle aby płatki zdołały go wchłonąć ale z umiarem aby ciasto nie było za rzadkie. Mleko można zastąpić wodą. następnie garnek wstawiamy na gaz i podgrzewamy ciasto około 5 min., ciągle mieszając. pod koniec dodajemy jajko. ciasto porcjujemy na małe ciasteczka, wykładamy na blachę i pieczemy do zarumienienia w 180C. uważać aby rodzynki się nie przypaliły bo ciastka będą niesmaczne.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Smerfetka250

    Czy zamiast rodzynek można dodać orzechy?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    swietne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !