Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ryżowo -jabłkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
jajko 1 sztuka
płatki jęczmienne 4 łyżki
jabłka 2 sztuki
cukier 2 łyżki
olej do smażenia
cukier puder
mąka pszenna 4 łyżki
ryż pół szklanki (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ryżowo -jabłkowe

Kroki postępowania

1
W misce umieścić mleko, jajo, płatki, mąkę i cukier. Wymieszać.
Krok 1 - Placuszki ryżowo -jabłkowe foto
2
Dodać ryż i też wymieszać.
Krok 2 - Placuszki ryżowo -jabłkowe foto
3
Następnie zetrzeć jabłka na tarce dodać do masy i wymieszać.
Krok 3 - Placuszki ryżowo -jabłkowe foto
4
Smażyć placuszki na oleju na złoty kolor.
Krok 4 - Placuszki ryżowo -jabłkowe foto
5
Podawać same....
Krok 5 - Placuszki ryżowo -jabłkowe foto
6
Lub posypane cukrem pudrem.
Krok 6 - Placuszki ryżowo -jabłkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 03.06.2012 09:21
robie podobne i sa ardzo pyszne
Cukiereczek13 11.04.2012 20:35
fajne ;)
cooleczka 24.03.2012 15:23
fajny pomysł :)
Beatris 03.02.2012 14:31
Jak ja dawno takich nie jadłam. Muszę je znowu zrobić.
Sroczka 03.02.2012 14:26
Skosztowałabym takich.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak