Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśniowy kompot na zimowe mrozy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 400 gram
woda 2,5 litra
imbir szczypta
cytryna 0,5 sztuki
wiśnie 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśniowy kompot na zimowe mrozy

Wiśnie wyjmujemy, płuczemy. Zalewamy wodą i gotujemy, ok 10 minut. Dodajemy cukier i imbir, dokładnie mieszamy. Dodajemy sok z cytryny. Kompot przecedzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak