Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Kruche ciasto: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i podzielić na dwie części (2/3 i 1/3),zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 60 minut. Tortownicę 24cm. wysmarować tłuszczem i oprószyć mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Większym kawałkiem ciasta wyłożyć dno tortownicy, ciasto po nakłuwać widelcem.Podpiekamy kruchy
spód ok.10 - 15 minut w temperaturze 200°C. Drugą część ciasta zatrzeć na tarce o dużych oczkach.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne ciasto.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    piękne ciacho i piękna patera
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    moje ulubione ciasto!;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    kapitalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    znakomite ciasto, wygląd, opis przygotowania, zdjęcia - nic nie budzi zastrzeżeń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !