Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 5 plastrów
jajko 1 sztuka
marchew 1 sztuka
ogórki konserwowe 2 sztuki
posiekany szczypiorek 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z farszem

W potrzebnej ilości bulionu rozpuścić żelatynę według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Jajko i marchew ugotować, obrać i pokroić w małą kostkę. Ogórki też kroimy w małą kostkę. Łączymy przygotowane składniki jajko, marchew, ogórki, szczypiorek i groszek. Dodajemy niewielką ilość majonezu, mieszamy, doprawiamy do smaku. Przygotowany farsz nakładać na plastry synki, zawijać roladki. Układać na półmisku albo talerzu, zalać tężejącą, wcześniej przygotowaną galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak