Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanki
mięso mielone wołowe 0,5 kg
kapusta biała 0,5 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
jajko 1 sztuka
cebula biała 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Kapustę szatkujemy lekko solimy i po paru minutach odciskamy. Cebule drobno kroimy i podpiekamy. Ryż, mięso mielone jajko cebulę i przyprawy mieszamy wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kotleciki i podpiekamy na tłuszczu z obu stron. Następnie dusimy ok 10-15 minut. Podajemy np. z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 28.06.2013 10:16
pyszne,kiedys robiłam podobne
Maniek2 04.04.2013 10:05
bardzo ciekawe
EmciaPichci 30.01.2013 10:30
muszę w końcu spróbować :)
Rybciia 04.07.2012 21:47
bardzo lubię :-)
Grazyna0211 30.06.2012 22:10
smaczne danie
IKrakowianka 25.06.2012 22:23
lubię takie gołąbki
ankaryba 28.04.2012 14:14
fajne
cooleczka 30.03.2012 18:44
takich jeszcze nie robiłam
aleksa123 24.03.2012 12:34
pycha
fictor123 05.03.2012 09:45
kocham gołąbeczki:)
Ada-Gaba 04.03.2012 18:55
coś pysznego
Wafelek2601 06.02.2012 09:40
pyszne
jeta72 17.01.2012 18:04
coś pysznego
Dorian 12.11.2011 22:52
pycha
Izabela/bella81 03.11.2011 10:24
smaczne są takie gołabki
Mariusz10 30.10.2011 00:48
znakomite gołąbki
Justyna Jussstiii 25.09.2011 09:12
super
Ela15 03.09.2011 10:27
super
Ewelina38 06.08.2011 22:28
coś dla mnie, uwielbiam gołąbki
misia53 14.07.2011 22:00
ale pomysł....
kuklik 14.07.2011 18:52
super
Mati13 05.07.2011 10:01
uwielbiam kazdy rodzaj gołąbkow
m1monika 17.03.2011 19:05
pychotka!!!
Misiakova 17.02.2011 19:21
wolę z kapustą pekińską
jolaxa 18.01.2011 15:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak