Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 sztuki
mąka 2 łyżki
Grill przyprawa klasyczna Prymat wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
parówki 3 sztuki
pieczarki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w sosie pieczarkowym

Pieczarki umyć, osączyć i pokroić. Duże w ósemki albo plasterki małe na połowę .Na patelni rozgrzać olej. Parówki naciąć i przesmażyć obsypane przyprawą grillową. Można zdjąć z patelni. Na patelnię dodać obraną i pokrojoną cebulę. Zeszklić.Dodać pieczarki i smażyć 5-10min.można troszkę podlać wodą.Pieczarki i cebulę oprószyć mąką. Podlać wodą by zrobił się sos.Doprawić do smaku.Dodać parówki i chwilę je ogrzewać ze sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak