Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z pulpetmi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
por 1/2 sztuki
cebula 1/4 sztuki
natka pietruszki
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z pulpetmi

Zagotować ok. 2 litry wody. Marchew i pietruszkę obrać i umyć, wrzucić do wody. Pora umyć, oczyścić i dodać do warzyw. Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę i wymieszać. Zwilżonymi dłońmi formować z mięsa malutkie pulpeciki i wrzucać na gotującą się wodę. Dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku. Zaciągnąć zupę śmietaną wymieszaną z mąką. Posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 03.02.2012 08:49
Ale smacznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak