Sposób przygotowania

Grzyby wypłukać ,zalać gorącą woda, moczyć ok. 10 minut. W tej samej wodzie grzyby ugotować, wystudzić i pokroić. Kapustę odcisnąć, postawić do gotowania. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę , zeszklić. Dodać obgotowaną kapustę, posolić. Dodać grzyby, podlać wywarem z grzybów i wszystko dusić do miękkości kapusty. Wystudzić. Dodać tartą bułkę, jajko, wymieszać i doprawić do smaku. Do mięsa dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną cebulę i jajka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odrywać kawałki mięsnej masy, nakładać po łyżce, dwie farszu, formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    fajna odmiana od tradycyjnego mielaka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    taka wkładka mi się podoba :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    smaczne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    MC_S

    Jadłem w troszkę innym wykonaniu i jest to wspaniały pomysł i bardzo smaczne sznycelki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    Smacznie wygląda ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwia_sl

    Warto spróbować bo smacznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    wygląda smacznie)))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    kusząco wygląda i na pewno było smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !