Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielony z kapuścianą niespodzianką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 1/2 sztuki
jajko 2 sztuki
mleko
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Farsz:
grzyby suszone 5-6 sztuk
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 sztuka
kapusta kiszona 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Mielony z kapuścianą niespodzianką

Grzyby wypłukać ,zalać gorącą woda, moczyć ok. 10 minut. W tej samej wodzie grzyby ugotować, wystudzić i pokroić. Kapustę odcisnąć, postawić do gotowania. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę , zeszklić. Dodać obgotowaną kapustę, posolić. Dodać grzyby, podlać wywarem z grzybów i wszystko dusić do miękkości kapusty. Wystudzić. Dodać tartą bułkę, jajko, wymieszać i doprawić do smaku. Do mięsa dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną cebulę i jajka. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Odrywać kawałki mięsnej masy, nakładać po łyżce, dwie farszu, formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 12.02.2014 09:00
kusząco wygląda i na pewno było smaczne
JOANNA16 05.02.2014 21:20
wygląda smacznie)))
sylwia_sl 10.01.2014 15:10
Warto spróbować bo smacznie wygląda
babeczka007 16.08.2013 22:52
Smacznie wygląda ;)
MC_S 20.07.2013 10:58
Jadłem w troszkę innym wykonaniu i jest to wspaniały pomysł i bardzo smaczne sznycelki.
Halina14 10.05.2013 10:18
smaczne jedzonko
rjustysia 08.04.2013 22:19
taka wkładka mi się podoba :)
dagmara020 01.02.2013 08:56
fajna odmiana od tradycyjnego mielaka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak