Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki z cebulą i jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
jabłko 1 sztuka
parówki 2 sztuki
pieczarki 8 sztuk
jajko 2-3 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki z cebulą i jabłkiem

Pieczarki umyć, osączyć ,pokroić. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć przygotowane parówki. Dodać przygotowane pieczarki i cebulę. Gdy pieczarki puszczą sok, wymieszać i chwilę dusić. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać umyte i pokrojone w plasterki jabłko i dusić jeszcze chwilę. Wbić jajka, wymieszać, doprawić do smaku i smażyć do ścięcia jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak